Ne bucurăm să-ți fim de ajutor. Aici sunt câteva din cele mai frecvente întrebări. Dacă nu ai găsit răspuns, nu ezita să ne suni sau să ne lași un mesaj.

Cele mai frecvente întrebări

Muncitori arabi în România – Întrebări frecvente despre recrutare

De ce este mai avantajos printr-o agenție de recrutare personal arab?

Așa cum am menționat mai sus, sunt mult mai multe avantaje printr-o firmă de recrutare:

 1. 1. Procesul de selecție, recrutare și aducere de personal din EGIPT este complex, laborios și implică multe riscuri. Noi ne asumăm toate acestea: proces, riscuri și garanții dacă este necesar.
  2. Ca să fii sigur că primești exact ceea ce ai nevoie, ai nevoie de o agenție de recrutare personal arab. Avem parteneriate de încredere cu agenții locale de recrutare sau chiar agenții proprii. Recrutăm ce dorești și aducem exact ceea ce ai selectat.
  3. Efortul, energia, consumul de timp și nervi la cozi este imens. Avem deja experiență, stăpânim procesul, suntem rapizi și eficienți. Costurile vor fi mult mai mici cu noi, și nu numai în bani.
  4. Ne-am construit deja credibilitatea în fața angajatorilor, autorităților locale sau din țările din care recrutăm. Este mult mai rapid și ușor pentru noi.
  5. Ne permitem să oferim consultanți dedicați. Suntem o echipă mare, cu acoperire în toată țara. Vei avea acces la propriul tău consultant și vei ști exact unde ești în acest proces.
  6. Oferim garanție. În cazul unor erori din partea noastră, înlocuim gratuit forța de muncă din Egipt.
  7. Punem la dispoziție interviuri live sau înregistrate pentru minim 2 candidați pentru aceiași poziție. Astfel încât tu selectezi pe cine preferi.
  8. Pentru mai mulți candidați organizăm vizite în țările din care recrutăm astfel încât poți selecta de la fața locului.

Care sunt aspectele legale de care un angajator trebuie să țină cont?

 1. 1. Salariul minim nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie din România sau, dacă este cazul, decât salariul stabilit de contractele colective cu caracter obligatoriu în sectorul dumneavoastră de activitate.
  2. Timpul maxim de lucru și perioadele minime de odihnă stabilite de legea română în funcție de domeniul de activitate trebuie respectate.
  3. Sănătatea și siguranța la locul de muncă revin în sarcina dumneavoastră, ca și în cazul unui angajat de naționalitate română.
  4. Condițiile de angajare pentru tineri și femei însărcinate cad, de asemenea, sub incidența legii române și trebuie respectate întocmai.
  5. Discriminarea devine o problemă tot mai acută în societatea zilelor noastre și se pedepsește de către autoritățile române. Vă sfătuim să aveți în vedere egalitatea de tratament între femei și bărbați și alte norme privind prevenirea discriminării, cu atât mai mult cu cât angajatul dumneavoastră nu este cetățean român.

Cum se realizează plata pentru serviciul de recrutare?

Plata procesului de recrutare se realizează în 3 tranșe:

 • Tranșa 1 – în momentul semnării contractului, atunci când procesul de recrutare începe
  Tranșa 2 – în momentul obținerii avizelor de muncă în România
  Tranșa 3 – în momentul în care vizele de călătorie sunt eliberate

Costurile pot fi negociate?

Costurile necesare obținerii documentelor sunt fixe, stabilite de autorități și nu pot fi negociate. Cu toate acestea, costurile care acoperă serviciile noastre pot fi negociate în funcție de numărul de lucrători arabi necesar, calificări sau țara de origine.

Care este rolul meu ca angajator în tot acest proces de recrutare muncitori arab?

Chiar dacă partea birocratică cade pe umărul nostru în cea mai mare parte, vom avea nevoie de puțin ajutor din partea dumneavoastră ca angajator:

 1. 1. Noi facem recrutarea dar dumneavoastră aveți ultimul cuvânt pe partea de selecție, fie pe bază de interviu înregistrat, fie interviu live direct cu potențialii muncitori.
  2. Avem nevoie de asistență pe partea de contracte de muncă și împuternicire pentru depunerea avizelor de muncă și obținerea vizelor și permiselor de reședință.
  3. Și nu în ultimul rând vom putea colabora, la solicitarea dumneavoastră și în funcție de numărul de muncitori din arab solicitați, pe partea de logistică (cazare și mese) precum și procesul de inducție și adaptare la cultură.

Cât durează întregul proces de recrutare?

 • Procesul de aducere muncitori arabi este unul foarte complex, iar timpul de aducere de 3-4 luni de la selecție reiese din procedurile legale, necesare și obligatorii, însă adesea merită așteptat. Recrutarea trebuie făcută atent și corect pentru a livra cea mai buna calitate, conform fișei postului și conform cu ceea ce găsim in Egipt Pentru acest proces avem nevoie între o săptămână și o lună, în funcție de calificare și de oferta financiară a angajatorului. Apoi, întocmirea avizului de muncă durează între 1 și 2 luni la autoritățile locale, iar viza de muncă durează intre 2 săptămâni și 2 luni, în funcție de țara de proveniență a muncitorilor arabi.

 1. Semnezi contractul de prestări servicii cu agenția noastră.

 2. Realizăm împreună profilul angajatului dorit.

 3. Selectăm CV-urile ce corespund cerințelor clientului.

 4. Obținem Avizul de muncă în România.

 5. Obținem viza de muncă.

 6. Ne ocupăm de sosirea angajaților arabi în România.

 7. Obținem permisul de ședere în România pentru muncitorii arab.

 8. Oferim suport în vederea integrării lucrătorilor arab în cultura românească prin workshop-uri specifice.

Cum angajăm muncitori arabi pentru tine?