Politica de Rambursare

Data intrării în vigoare: 06/10/2023

La Simoro Timtrans SRL, ne angajăm să oferim servicii de formare profesională și angajare de înaltă calitate. Înțelegem că circumstanțele pot varia și ne propunem să abordăm preocupările dumneavoastră și să oferim orientări clare cu privire la rambursare. Vă rugăm să citiți cu atenție această politică.

1. Rambursarea depozitului pentru permisul de muncă

A. Pentru clienți: Dacă există orice motiv care ne împiedică să obținem un permis de muncă pentru dumneavoastră ca parte a serviciilor noastre de angajare, aveți dreptul să recuperați și să rambursați valoarea facturii pentru depozitul scăzut din prețul contractului de muncă.

B. Pentru antreprenori: Antreprenorii care au semnat un contract pentru înregistrarea angajaților nu au dreptul să anuleze cererea de înregistrare după semnarea contractului. Vă rugăm să revizuiți toate termenii și condițiile înainte de a finaliza înregistrarea.

2. Termeni generali de rambursare

A. Trebuie să ne notificați în scris solicitarea de rambursare din cauza incapacității de a obține un permis de muncă în decurs de [15] zile de la primirea notificării privind starea permisului de muncă.

B. Va fi necesar să furnizați toate documentele și probele necesare pentru a susține solicitarea de rambursare.

C. Rambursările pentru permisele de muncă vor fi procesate individual conform politicii noastre generale de rambursare.

D. Ne străduim să procesăm solicitarea dvs. de rambursare în cel mai scurt timp posibil.

La Simoro Timtrans SRL, ne angajăm să oferim un proces de rambursare transparent și eficient. Dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la politica noastră de rambursare, vă rugăm să nu ezitați să contactați echipa noastră de servicii pentru clienți.

legalteam@simorotimtranssrl.com

SIMORO TIMTRANS SRL - Partenerul dumneavoastră în servicii de formare profesională și angajare